Ieri, 7 septembrie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava- I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au declanşat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.30, lucrătorii noștri au depistat în trafic pe raza localităţii Soloneţ, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în România.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autovehiculului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, a efectuat o manevră de eschivare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

Drept urmare, s-a trecut la urmărirea autoturismului, care a virat pe un drum agricol de pe raza localităţii Humoreni, şoferul a oprit şi a aruncat din portbagaj un sac de culoare neagră ce conţinea ţigări de contrabandă.

În urma acțiunii, autoturismul a fost blocat, iar conducătorul auto reţinut, acesta fiind un cetățean român, în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.

În continuare s-a procedat la inventarierea ţigărilor din sacul aruncat din autoturism, rezultând cantitatea de 500 pachete țigări, de provenienţă extracomunitară în valoare de 5.850 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, şoferul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit în activitatea infracţională în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și