Vineri, 05 ianuarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, în extravilanul localității Straja, lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Volkswagen Passat, pe care erau aplicate plăcuțe de înmatriculare de România. Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalele colegilor noștri, aceștia au pornit în urmărirea lui, iar după aproximativ 800 de metri autoturismul a fost descoperit abandonat în lunca râului Suceava.

Au fost dispuse măsuri de monitorizare a zonei în vederea reținerii șoferului. În autoturism au fost observate mai multe baxuri care conțineau țigări.

Mașina, pe care erau aplicate plăcuțe de înmatriculare false, a fost condusă la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor descoperite în interior, a rezultat cantitatea de 7.300 pachete de ţigări, provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 85.410 lei.

Autoturimul în valoare de 15.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și