Nordul ţării a înregistrat miercuri cea mai rece noapte, cu minus 43,6 grade Celsius. Este cea mai mică temperatură de când au început măsurătorile la stația respectivă, în anul 1888. Circulaţia trenurilor electrice este întreruptă, ca măsură de siguranţă pentru călători.

Potrivit autorităţilor, aceştia ar îngheţa în vagoane, în cazul unei întreruperi a curentului electric.

În sudul Suediei, sute de șoferi au rămas blocați peste noapte pe șosele. Iar utilajele de deszăpezire nu puteau ține pasul cu ninsoarea. Echipele degajau o mică porțiune, după care zăpada se așternea la loc imediat.

Traficul e dat este cap în Danemarca, în urma viscolului și a ninsorilor fără precedent în ultimele decenii.

Șoferii surprinși pe șosele de căderile masive de zăpadă au așteptat și 20 de ore sosirea plugurilor.

Autoritățile daneze au mobilizat inclusiv armata pentru degajarea drumurilor.

Din cauza gerurilor extreme, în unele zone au înghețat conductele de termoficare, lăsând fără căldură și apă mai multe cartiere. În plus, din cauza suprasolicitării, o centrală electrică a luat foc. Mii de familii au rămas, ore întregi, fără apă curentă și căldură.

Liviu Iurea, corespondent TVR în Federaţia Rusă: Azi-noapte, la Moscova, a fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din ultimii 60 de ani: minus 28 de grade Celsius. Nici acum nu este mai cald, sunt minus 26 de grade iar codul de alertă portocaliu, de ger năprasnic, a fost prelungit în capitala rusă până pe 6 ianuarie.

În Marea Britanie, se opresc ploile, dar vine gerul. În Anglia, serviciile de sănătate au emis cod de temperaturi deosebit de scăzute pentru următoarele 48 de ore.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și