În data de 24.08.2018, în jurul orei 01.00, lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au observat, pe raza localității Valea Vișeului, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau colete voluminoase spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, colegii noștri au tras două focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se, înot, pe teritoriul statului vecin.

În urma cercetării zonei au fost descoperite opt colete care conțineau cantitate de 4.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 46.800 de lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și a documentării întregii activități infracționale.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit, în apropierea liniei de frontieră, două colete cu țigări de proveniență ucraineană, care conțineau 1.400 pachete țigări.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 16.300 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și