În data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 12.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, I.R., în vârstă de 33 de ani, cetățean ucrainean, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Volvo și o semiremorcă frigorifică marca Lamberet, ambele înmatriculate în Ucraina.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra ansamblului rutier, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în plafonul semiremorcii, o cantitate mare de țigări.

În urma inventarierii țigărilor, s-a constatat că este vorba de 40.000 de pachete cu țigări, de proveniență Belarus, în valoare de 120.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, cap tractorul și semiremorca în valoare totală de 112.500 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cetățeanul ucrainean este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și