La fata locului s-a deplasat o echipa de interventie insotita de cainele de serviciu care a procedat la interceptarea ºi somarea prin voce a celor in cauza. Avand in vedere ca aceºtia nu s-au supus somațiilor, lucratorii noºtri au tras, conform legii, doua focuri de avertisment in plan vertical.

In acel moment, barbatii au sarit in apa raului Tisa ºi s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost anuntate ºi autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

La cercetarea terenului au fost descoperite 16 colete cu tigari, iar in microbuz inca 28 din acelaºi lot.

Cele 44 de coletele cu tigari au fost transportate la sediul S.P.F. Sarasau unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 22.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 197.000 lei, care a fost ridicata in vederea confiscarii.

La scurt timp a fost identificat ºi conducatorul auto, un cetațean ucrainean, care este cercetat acum pentru savarºirea infractiunilor de contrabanda ºi trecere ilegala a frontierei de stat.

Totodata, politiºtii de frontiera au constatat ca numarul de inmatriculare al autoturismului apartine unei alte maºini, fapt pentru care ºoferul mai este cercetat ºi pentru savarºirea infractiunii de punerea in circulatie pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.

In cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate ºi a documentarii intregii activitati infractionale.

Totodata, autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.


* In data de 16 noiembrie a.c., la nivelul Sectorului PF Negreºti Oaº s-a desfaºurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta.

Astfel, o patrula a politiei de frontiera a observat mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat catre interior colete voluminoase.

Lucratorii noºtri au procedat la interceptarea ºi somarea prin voce a celor in cauza ºi deoarece aceºtia nu s-au supus, politiºtii de frontiera au folosit, conform legii, armamentul din dotare fiind trase trei focuri de avertisment in plan vertical.

Astfel au fost retinute patru persoane, trei cetateni romani ºi un cetatean ucrainean.

La fata locului au fost descoperite 21 de colete ce contineau 10.428 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 94.000 lei.

Totodata,autoritațile ucrainene ne-a comunicat ca pe direcția respectiva au reținut un cetațean ucrainean și cinci colete cu țigari din același lot.

Cei patru barbati sunt cercetati pentru savarºirea infractiunilor de contrabanda ºi trecere ilegala a frontierei de stat, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Persoanele implicate au fost prezentate instantei de judecata care a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și