În data de 18 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate,

Astfel, în jurul 04.00, un echipaj format din polițiști de frontieră aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu a observat în curtea unui imobil de pe raza localității Bocicoiul Mare, județul Maramureş, mai multe colete voluminoase, care conţineau ţigări de contrabandă

În baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului, ocazie cu care au descoperit într-o anexa a locuinței un număr 50 de colete care conțineau țigări de contrabandă.

Drept urmare, coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 39.448 pachete de țigări, de provenienţă Duty-free.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 461.542 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.30, colegii noștri au depistat pe raza municipiului Satu Mare, trei cetățeni români care se aflau lângă un autoturism marca Daewoo Matiz în care se puteau observa mai multe colete învelite în folie neagră, ce conțineau țigări de contrabandă.

Cele trei persoane și autoturismul cu țigări au fost conduse la sediul instituției, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.500 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 17.550 lei.

Poliţiştii de frontieră le-a întocmit celor trei persoane lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunir de:contrabandă, lucrare ce urmează să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare în vederea soluţionării legale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și