În data de 02 aprilie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, în cooperare cu lucrători din cadrul SPF Valea Vișeului și Postul de Poliție Comunal Moisei, au organizat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră au descoperit în curtea unui imobil din localitatea Borșa, abandonat, un autoturism despre care exista suspiciunea că ar fi folosit în activități de contrabandă. În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului au fost observate patru colete învelite în folie neagră, specifice baxurilor cu țigări.

Proprietarul imobilului în curtea căruia a fost descoperit autoturismul a declarat colegilor noștri că nu știe nimic despre marfa din mașină și nu s-a opus preluării autoturismului cu bunurile din interior de către polițiștii de frontieră. Mai mult, la cercetarea zonei, colegii noștri au descoperit, într-o anexă situată în apropierea garajului imobilului respectiv, un sac de rafie plin cu pachete cu țigări.

Ulterior, autoturismul și întreaga marfă au fost transportate la sediul sectorului. În urma controlului amănunțit efectuat asupra mașinii și a inventarierii cantității totale de țigări au rezultat 2.960 pachete de diferite mărci, provenite din magazine de tip duty free.

Marfa, în valoare de 34.632 de lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, autoturismul, în valoare de aproximativ 12.500 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și