Poliţia s-a chinuit să îi ţină departe pe fanii entuziaşti ai jucătorului, unii dintre ei purtând steaguri ale Serbiei, dar aceştia au blocat maşina care încerca să plece de la birourile avocaţilor lui Djokovic.

Liderul ATP a fost la biroul firmei de avocatură înainte de a se prezenta în faţa unui tribunal federal, pentru audiere, obţinând câştig de cauză în contestarea anulării vizei sale de Australia, judecătorul hotărând eliberarea sa din hotelul în care era reţinut.

Unii dintre suporterii tenismanului sârb au bătut în geamurile fumurii ale maşinii, prin care nu au putut observa dacă Djokovic se afla sau nu înăuntru, iar un bărbat chiar a sărit pe automobil, poliţiştii făcând uz de spray lacrimogen.

Peste 100 de persoane s-au adunat la ieşirea din parcare, unele scandând, altele dansând în mijlocul străzii.

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a câştigat, luni, apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia, cu o săptămână înaintea debutului primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, transmite DPA.

Judecătorul Anthony Kelly a respins anularea vizei şi a ordonat Guvernului australian să achite costurile legale şi să-l elibereze pe Djokovic din detenţie în termen de o jumătate de oră.

Consilierul guvernamental Christopher Tran a notificat tribunalul federal că Ministerul Imigraţiei, Cetăţeniei, Serviciilor de migraţie şi Afacerilor multiculturale, care nu este ministerul care a anulat viza lui Djokovic, va lua în considerare dacă îşi va însuşi dreptul său de a anula viza jucătorului sârb.

Djokovic, deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (nouă) şi campionul en titre, a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne miercuri seara, iar viza sa de intrare, susţinută de o scutire medicală de la cerinţele de vaccinare impuse de autorităţile de la antipozi, a fost revocată.

Primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, va avea loc în perioada 17-30 ianuarie, la Melbourne.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și