Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de stins incendiu cu apă și spumă, o autoscară, un echipaj de prim ajutor, o autospecială pentru victime multiple și două ambulanțe ale SAJ.

În total 71 de persoane au fost evacuate. După ce încăperile vor fi aerisite, bolnavii urmează să fie din nou introduși în saloane. Incendiul a fost lichidat la scurt timp. Din primele informații, un bolnav psihic mediu a fumat în baie şi a aruncat țigara aprinsă pe sistemul de aerisire.

Potrivit primarului din Cavnic, Vladimir Petruţ, incendiul a fost stins în mai puţin de un minut pentru că pompierii voluntari din Cavnic sunt cazaţi în acelaşi spaţiu.

"Incendiu a avut loc în jurul orei 5 spre 6. cele două camere dinspre grupul social au fost afectate. Personalul spitalului s-a autosezizat şi au apelat la măsurile de protecţie a pacienţilor. Mai mult decât atât centrul pentru situaţii de urgenţă Cavnic şi SMURD sunt în aceeaşi locaţie, au fost anunţate în timp record, în mai puţin de un minut, şi au procedat la stingerea incendiului. Nicio persoană nu a avut de suferit. Au fost conduşi în alte spaţii unde au fost cazaţi şi în acest moment lucrători sunt la faţa locului, se fac verificări. A fost o mobilizare exemplară. Incendiu a fost localizat până la stingerea pompierilor din Baia Mare. Niciun bolnav nu a fost pus în pericol", a declarat primarul.

Reacţia Ministerului Sănătăţii

Ministerul Sănătății a dat un comunicat cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, județul Maramureș: "Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat într-o baie de la etajul al treilea al clădirii și a fost lichidat. În urma incendiului, nu s-au înregistrat victime. În total, au fost evacuați 71 de pacienți. După ventilarea spațiilor, pacienții au revenit în saloane".

Un alt incendiu în urmă cu doar o săptămână

În urmă cu doar o săptămână, un alt incendiu a izbucnit la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova, patru saloane de la parterul unității fiind inundate de fum. Trei cadre medicale au fost transportate la un alt spital pentru a primi îngrijiri medicale după ce au sărit pe geam de la etaj, iar alte zeci de persoane au fost evacuate.

Ministerul Sănătății a anunțat că incendiul a afectat patru saloane de la parterul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova (unitate non-COVID-19) și că focul a fost provocat de un pacient.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și