Toţi cei 367 de pasageri şi 12 membri ai echipajului avionului de linie au fost evacuaţi, potrivit NHK. Printre pasageri se aflau opt copii, potrivit agenţiei japoneze de ştiri Kyodo.

În schimb, cinci dintre cele şase persoane care se aflau la bordul celuilalt avion implicat în accident, o aeronavă a Gărzii de Coastă japoneze, sunt date dispărute, potrivit NHK. A şasea persoană a reuşit să părăsească aeronava.

Imaginile filmate la ora locală 17:47 (0847 GMT) au arătat avionul Japan Airlines rulând pe pistă înainte de declanşarea unei mari explozii, care a lăsat avionul în flăcări.

Conform mai multor mass-media locale, a fost vorba despre avionul JAL 5016, un Airbus A50-900 care venea de pe Aeroportul Shin-Chitose de lângă Sapporo (nordul Japoniei) şi care s-a ciocnit cu o aeronavă a Gărzii de Coastă japoneze.

"Nu este clar dacă a existat o coliziune sau nu. Dar ceea ce este sigur este că avionul nostru este implicat", a declarat pentru AFP un oficial al Gărzii de Coastă de pe Aeroportul Haneda din Tokyo.

Japan Airlines a transmis că avionul său a lovit cealaltă aeronavă la scurt timp după aterizare, potrivit agenţiei de ştiri Kyodo, adăugând că Ministerul Transporturilor din Japonia investighează accidentul.

Pe pistă au fost împrăştiate resturi şi peste 70 de maşini de pompieri au fost desfăşurate la faţa locului, potrivit NHK.

Tokyo-Haneda este unul dintre cele două aeroporturi internaţionale din capitala japoneză şi unul dintre cele mai aglomerate din lume.

Accidentele în care sunt implicate avioane de linie sunt extrem de rare în Japonia. Cel mai grav dintre acestea a avut loc în 1985, când un avion Japan Airlines s-a prăbuşit între Tokyo şi Osaka, omorând 520 de persoane, unul dintre cele mai grave dezastre aeriene din lume.

Japonia era deja marcată marţi de cutremurul puternic care a avut loc luni în Peninsula Noto, în centrul ţării, şi care a omorât cel puţin 48 de persoane, conform unui nou bilanţ provizoriu al autorităţilor locale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și