”Circulaţia a fost întreruptă pe podul Crimeei. O situaţie de urgenţă s-a produs în zona pilonului 145 din regiunea Krasnodar, situată în sud-vestul Rusiei”, a indicat Serghei Aksionov pe Telegram, fără a preciza natura incidentului.

"Forţele de ordine şi toate serviciile competente examinează situaţia", a adăugat el, cerând conducătorilor auto să aleagă o rută alternativă. Un centru de coordonare a fost înfiinţat în cadrul unui minister din Crimeea, a informat agenţia de presă rusă TASS, citând autorităţile locale.

Ministerul Transporturilor al Rusiei a confirmat deteriorarea carosabilului. Potrivit bloggerilor militari ruşi, citaţi de jurnalistul Oliver Carroll, pe Twitter, podul ar fi fost ţinta unui atac cu drone ucrainene, iar atacul s-ar fi produs în jurul orei 3 dimineaţa. Sunt raportate două victime, iar o parte din edificiu ar fi fost avariată, însă rușii neagă ca stâlpii de susținere ar fi fost afectați. Pe de altă parte, imaginile arată ca o secțiune a fost avariată grav, posibil parțial prăbușită.

La începutul lunii iulie, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a dat de înţeles că forțele ucrainene au fost responsabile pentru un atac asupra podului, în octombrie 2022. Atacul a perturbat transportul dintre Rusia și Crimeea. A reprezentat, de asemenea, o lovitură psihologică pentru Moscova și o victorie majoră de propagandă pentru Kiev, scrie CNN.

Podul din Crimeea, inaugurat în 2018, trece peste strâmtoarea Kerci pentru a lega teritoriul rus de peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014. El a devenit un simbol al anexării din 2014 şi este utilizat de armata rusă pentru a-şi aproviziona trupele cu material material în sudul Ucrainei. Rusia a afirmat întotdeauna că podul nu riscă nimic, în pofida luptelor în Ucraina, dar a ameninţat Kievul cu represalii dacă forţele ucrainene ar încerca să atace podul sau Crimeea.


Preluare: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și