La doua zile după ce a început conflictul, el se deplasa împreună cu 4 prieteni într-un autoturism pe o stradă din Kiev. Rușii au deschis focul asupra mașinii. El a fost atins de gloanțe în picior și în mână. Ceilalți amici au scăpat teferi.

A primit un prim ajutor în apropiere de Kiev, într-un centru medical improvizat. Gloanțele i-au fost scoase de medicii ucraineni care l-au bandajat. Atunci s-a decis să fugă din calea războiului.

Prietenii lui au fugit spre Polonia. El a ales să fugă spre România. După un drum de 5 zile a ajuns la PTF Sighetu Marmației. În tot acest timp nimeni nu i-a schimbat pansamentele iar rănile au început să se infecteze. Imediat a fost dus la Spital, unde este și acum internat pe secția de chirurgie.

”Pacientul a fost preluat din Vamă cu ambulanța și adus la noi. Bandajul era infectat și s-a intervenit de urgență. Acum este stabil, pe secția de chirurgie” ne-a declarat dr Cristian Brad, directorul medical al Spitalului Municipal Sighetu Marmației.

În urma cu 4 zile Guvernul a adoptat un ordin prin care toata asistenta medicala oferită refugiaților din Ucraina este gratuită. Reprezentați ai OMS sunt asteptati si ei, in acest sfarsit de saptamana in vămile din nordul țării.


Preluare: vasiledale.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și