Pentru a oferi cât de cât un confort termic în saloanele de pe secție, unitatea a pus în funcțiune câteva aeroterme, care sunt mutate la fiecare jumătate de oră într-un alt salon. Totodată, părintele unuia dintre copiii internați s-a văzut nevoit să aducă de acasă o aerotermă pentru a nu-și vedea copilul îndurând frigul.

„Personalul medical a fost receptiv, comportându-se cu profesionalism, însă ce m-a făcut să reacționez în această postare este faptul că la Secția de pediatrie era un frig groaznic și în salon nu funcționa caloriferul. Pe holurile secției m-a întâmpinat aceeași atmosferă rece, fiind nevoit să aduc de acasă o aerotermă pentru a putea încălzi salonul. Am înțeles că sunt câteva astfel de aeroterme în cadrul secției, care sunt mutate câte 30 de minute prin fiecare salon. Mă întreb cum este posibil așa ceva într-o secție unde se tratează copii? Se face cumva economie sau e lipsă de interes?”, a transmis un părinte printr-o rețea de socializare.

Zero șanse de rezolvare în această iarnă

Încă de la instalare, noua conducere a încercat să atragă sprijinul autorității publice locale în vederea finanțării unui proiect de reabilitare a clădirii, care prevede inclusiv refacerea instalațiilor.

„E subdimensionată instalația. Clădirea în care se află secția este în formă de L. Lângă pediatrie sunt laboratoarele, unde se face o căldură foarte mare doar pentru că încerc să fac încălzire pentru Pediatrie. Chiar am discutat cu domnul primar și a oferit să ne dea bani pentru două centrale termice, dar am discutat cu tehnicianul și nu e o soluție. Trebuie refăcut întreg proiectul termic. Acum aerisești și funcționează caloriferele, mâine nu mai funcționează. Am fost și ieri pe secție, și astăzi.

Sunt calorifere care merg, altele care au coloana înfundată.

În 1 octombrie, am dat drumul la încălzire și în zece săptămâni am avut cinci avarii. Exact unde mi-au spus colegii că sunt probleme cu instalația, exact acolo a pușcat. Dar e aproape finalizat proiectul de reabilitare a clădirii, ultima dată când m-am uitat era în valoare de aproximativ 1,18 milioane lei. Totuși, după aprobarea lui, nu e indicat să începem în ianuarie sau februarie, pentru că ar trebui să oprim încălzirea. Eu înțeleg că părinții sunt nemulțumiți, dar trebuie să înțeleagă că e nevoie de o soluție tehnică mai amplă. Chiar și cu radiatoarele e puțin riscant”, a explicat Dan Dunca, managerul Spitalului Municipal Sighetu Marmației.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și