Autovehiculul, marca Dacia Duster, a intrat ieri, 15 martie 2016, în administrarea Unităţii de Primiri-Urgenţe SMURD Maramureş, ca maşină de intervenţie. La predare a participat conducerea unității spitalicești, a reprezentanților ISU Maramureș, DSP Maramureș, Serviciului Județean de Ambulanță și a Fundației pentru SMURD.

Prin intermediul acestui proiect se va putea interveni mai rapid în anumite situaţii de urgenţă, când este necesar, pentru sprijinirea echipajelor de prim-ajutor, inclusiv prin posibilitatea de transport a unor echipamente suplimentare impuse de situaţia în cauză. De asemenea, medicul de urgenţă din UPU-SMURD va putea să se deplaseze, în caz de nevoie, în cel mai scurt timp, la locul unui incident/accident cu multiple victime, pentru a prelua coordonarea la faţa locului.

Pentru ca acest autovehicul să poată deveni funcţional a fost nevoie să fie dotat cu echipamente medicale, de protectie, semnalizare, comunicații, respectiv inscripţionarea conform legislaţiei în vigoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și