Meteorologii din vestul continentului au emis deja atenționări de vreme extremă. Aceștia anunță ploi abundente, vijelii și inundații puternice.

Mâine, aceste furtuni vor ajunge și în România.

Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat ce se va întâmpla cu vremea în zilele următoare.

”Deocamdată ne bucurăm de o vreme frumoasă, cu foarte puține precipitații astăzi și probabil și mâine în prima parte a zilei.

Este adevărat că de mâine după amiază vom simți și noi efectele frontului atmosferic care traversează Europa. Ploile vor începe în partea de vest a țării, probabil până duminică vom avea averse în majoritatea zonelor țării, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil grindină.

Toate aceste manifestări vor fi însă la intensitate mai mică decât ceea ce am avut pe parcursul verii, pentru că temperaturile, chiar dacă se mențin ridicate, totuși sunt temperaturi mai apropiate începutului de toamnă.

Cu toate acestea, pe partea de sud a țării, 34...35 de grade astăzi, posibil și mâine temperaturi în jurul a 30 de grade, iar de poimâine o ușoară răcorire în spatele frontului de precipitații.

Ne vom o menține însă, în continuare, într-un regim termic agreabil, puțin mai ridicat decât normalul unei luni de septembrie”, a explicat meteorologul Florinela Georgescu la Antena 3 CNN.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și