Oprea precizează într-un comunicat de presă că partidul se află într-un moment dificil, iar demisia sa este importantă pentru viitorul UNPR.

"Consider că am obligația umană și colegială de a nu permite ca discuțiile ce vizează persoana mea să afecteze imaginea partidului", spune fostul vicepremier, acuzat de infracțiuni de abuz în serviciu în două dosare penale.

Totodată, Oprea îl propune pentru funcția de președinte al partidului pe Valeriu Steriu. Decizia va aparține însă forurilor statutare ale UNPR.

Comunicatul integral al lui Gabriel Oprea

"Dragi colegi,

În acești aproape șase ani de activitate politică, UNPR a fost adesea pus la încercare și de fiecare dată am depășit împreună obstacolele ce ne-au ieșit în cale. Cu toții am ales drumul corect pentru partid și cu toții am dat dovadă de tărie de caracter atunci când a fost nevoie.

Astăzi UNPR este în fața unui moment pe cât de dificil, pe atât de important pentru viitorul său. Prin urmare, în calitate de fondator, de președinte și mai ales în calitate de membru al acestei echipe am ales să fac tot ceea ce ține de mine pentru ca partidul să treacă și peste acest obstacol.

Am decis așadar să demisionez astăzi din funcția de președinte UNPR. Nu este o decizie ușoară, dar este unul din lucrurile pe care le mai pot face pentru a da partidului și întregii echipe o șansă în plus în acest an electoral. Am fondat UNPR și am contribuit din plin la rezultatele de până acum, dar știu bine că nu aș fi reușit fără ajutorul fiecăruia dintre dumneavoastră.

Tocmai din acest motiv, consider că am obligația umană și colegială de a nu permite ca discuțiile ce vizează persoana mea să afecteze imaginea partidului. Mi-am făcut datoria față de UNPR, față de echipă și îmi fac în continuare datoria, inclusiv prin înaintarea demisiei din funcția de președinte. Rămân un simplu membru de partid, un coleg pe care vă puteți baza și un om care își respectă cuvântul dat.

Știu că, pentru orice partid, demisia președintelui nu este un moment ușor. Dar mai știu că UNPR are resurse interne de cea mai bună calitate. Astăzi UNPR are peste 60 de parlamentari şi este al treilea partid parlamentar din România. Are proceduri democratice pentru alegerea conducerii și are lideri care pot oricând să țină partidul pe drumul corect. Interimatul funcției va fi asigurat de Neculai Onțanu, unul din oamenii de bază ai UNPR și un foarte bun cunoscător al organizațiilor din țară. Pentru viitorul președinte al partidului, opțiunea mea este Valeriu Steriu, un om al cărui profesionalism este recunoscut de toate partidele și un lider cu potențial deosebit.

Sigur, decizia va aparține forurilor statutare ale UNPR, însă cred că îmi revin atât dreptul cât și obligația de a spune echipei pe care am condus-o care este recomandarea mea pentru funcția pe care o părăsesc astăzi.

Pentru mine este o mare realizare să privesc astăzi partidul pe care împreună l-am construit de la zero. De aceea, vă îndemn să păstrați orientarea națională a UNPR, să puneți mereu interesul național în centrul acțiunii politice și să nu abandonați principiile care au făcut din acest partid o emblemă a corectitudinii și a determinării. România are nevoie de oameni curajoși și are nevoie în continuare de siguranță și prosperitate. Avem așadar obligația să mergem mai departe, împreună, pe același drum.

A fost o onoare să conduc UNPR și este o onoare să vă fiu coleg", se precizează în comunicatul semnat de Gabriel Oprea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și