”Mesajul meu pentru profesorii din Sighet a fost legat de ajutoarele alocate de Guvernul Ponta si in Maramures, pentru educatie. Este primul Guvern care se tine de cuvant in ceea ce priveste investitiile in educatie si restaureaza demnitatea profesorului ca breasla reprezentantiva si esentiala. S-au facut importante investitii si in infrastructura scolara, se aloca bani pentru profesori. Intalnirea de joi a coincis si cu vizita lui Klaus Iohannis in Sighet, acel Iohannis care considera ca profesorii nu au nevoie de ajutoare, fiindca toti detin cel putin sase case.

I-am intrebat si pe dascalii din Sighet, si pe cei din Viseu, si pe cei de la Seini, daca detine vreunul sase case. I-am rugat sa ridice mana cei care au reusit, din salariul de la stat si din meditatii, sa isi cumpere sase case. Bineinteles ca niciunul nu avea, asa ca am scazut numarul la cinci, patru, trei… Astfel ca, impreuna cu dascalii, am cazut de acord ca trebuie sa-i transmitem lui Klaus Iohannis ca profesorii din Maramures asteapta scuze pentru afirmatiile facute. Nu ne putem pronunta referitor la profesorii din alte judete, dar stim ca cei din Maramures nu detin niciunul sase case, nici mai putine. Ceea ce face Klaus Iohannis este de a prelua in continuare minciunile lui Traian Basescu, aceleasi care ne-au fost transmise in ultimii zece ani. Si, din pacate, minciuna a fost dusa pana la politica de stat”, a concluzionat presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea.

Gabriel Zetea: ”Contracandidatii lui Victor Ponta preiau politica minciunii”

Liderul judetean al PSD Maramures, Gabriel Zetea a mai aratat ca, pe ultima suta de metri, Traian Basescu incearca sa demoleze institutii pe care, pana mai ieri, le lauda.

”Toti cei care nu-i fac pe plac, sunt aruncati inspre oprobiul public. Si din pacate si ceilalti candidati la presedintie preiau politica minciunii. Ar trebui sa nu mai vorbim despre minciuna, ci despre adevar, despre ce putem face pentru oameni, pentru comunitate. Si, cu aceasta ocazie, in felicit sincer pe primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, care a semnat alaturi de Gabriela Tulbure, primarul din Seini, pentru continuarea proiectului de canalizare, cel mai mare proiect pe finantare europeana. Toate acestea sunt posibile datorita bunei colaborari care exista intre municipiul Baia Mare si celelalte localitati. Catalin Chereches merita felicitari pentru toate lucrurile bune care le face pentru comunitate si acesta este exemplul ce trebuie urmat. Aceasta lupta politica sterila dusa de contracandidatii nostri, acuzatii despre cine e acoperit sau descoperit, nu imbunatatesc cu nimic viata maramuresenilor si nici a romanilor.

Ar trebui sa vorbim despre profilurile candidatilor, 14 la numar, iar dintre acestia, cel mai evident se desprinde candidatul Aliantei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, omul care a facut pentru Maramures ce nu a facut niciun Guvern de dupa 1989. Am primit, in 2014, sume de patru ori mai mari decat in orice an, iar prin faptul ca acest guvern si-a intors fata spre noi, incepem sa recuperam din decalajele produse de guvernele anterioare. Ii multumesc public lui Victor Ponta pentru tot ceea ce a facut si face pentru Maramures”, a afirmat vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Revenind la conducatorii ACL, liderul judetean al PSD a aratat ca a convenit cu profesorii din Sighet sa transmita o scrisoare si catre liderii locali ai Aliantei Crestin-Liberale Maramures.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și