Semnarea contractului “Pod rutier peste Râul Someș între orașul Seini și comuna Pomi în punctul de trecere cu bacul” a avut loc la sediul Primăriei Seini, în anul 2018, în prezența fostului președinte al Consiliului Județean, actualul deputat PSD Gabriel Zetea, care a susținut acest proiect încă de la început. Finanțarea podului a fost realizată de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), suma alocată fiind de fiind de 3,4 miloane de euro. Denumit ”Podul Unirii”, această investiție așteptată de zeci de ani de maramureșeni și sătmăreni a fost inaugurată în prezența unui număr impresionant de participanți.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a arătat că Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) este extrem de important pentru comunitățile României și este imperios necesar să fie repornit cât mai curând. ”Vreau să îi felicit pe primarul Gabriela Tulbure și pe deputatul Gabriel Zetea pentru tenacitatea cu care au luptat pentru acest proiect și îi asigur de faptul că voi fi alături de orice investiție care vine în sprijinul cetățenilor”, a precizat ministrul Sorin Grindeanu.

Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini: ”Am trăit cu toții un moment înălțător, de bucurie imensă”

”Am trăit astăzi marea bucurie de a ne vedea visul împlinit. În fața unui număr impresionant de mare de seineni și de locuitori din Pomi copiii au tăiat panglica inaugurală, deschizând circulația pe podul de peste râul Someș. Mult așteptatul eveniment ne-a readus alături de proiectant și constructorii care au asigurat structura metalică, de foarte mulți alți oameni dragi care au dăruit o părticică de suflet, multă pricepere, dăruire și determinare la construirea podului. Am fost înconjurați de prieteni, de mulți copii și tineri, de înțelepții comunităților care au venit să împartă cu noi satisfacția unei admirabile reușite. Am avut bucuria și onoarea de a ne fi alături Sorin Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, însoțit de deputatul Gabriel Zetea, al nostru seinean, cel care ne-a oferit tot sprijinul în obținerea finanțării. Am păstrat un moment de reculegere și am înălțat baloane albe comemorând personalitatea și dăruirea inginerului Viorel Hojda din partea constructorului, care din păcate ne-a părăsit mult prea repede. Un sobor de preoți seineni, dar și din Săbișa, Viile Apei, Pomi au oficiat slujba de binecuvântare și sfințirea podului. Am însoțit copiii la tăierea panglicii inaugurale, au fost înălțate sute de baloane colorate cu tricolorul nostru, am traversat podul unde am format o horă a Unirii de suflet și prosperitate a zonei. Am trăit cu toții un moment înălțător, de bucurie imensă, de sentimentul dat de o fericită împlinire în folosul comunității și a celor ce vor folosi această nouă oportunitate de călătorie care scurtează drumul spre importante localități din regiunea NV a țării. Mulțumesc tuturor celor mulți care au ales să fie împreună cu noi, echipei care s-a implicat în desfășurarea evenimentului”, a declarat primarul orașului Seini, Gabriela Tulbure.

Deputat PSD Gabriel Zetea: ”M-am bucurat de fiecare etapă nouă a acestui proiect”

Am luptat alături de primarul Gabriela Tulbure pentru îndeplinirea acestui vis al nostru, al tuturor, pentru că Podul Unirii de la Seini leagă comunitatea maramureșeană de cea sătmăreană dar unește, în același timp, oameni și afaceri pe ambele maluri ale podului. M-am bucurat de fiecare etapă care ne-a adus tot mai aproape de acest moment istoric pentru Seini și îmi amintesc cu plăcere de ziua în care am semnat ordinul de începere al lucrărilor, la începutul anului 2018, în calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș. Primarul social-democrat Gabriela Tulbure a dovedit că este un adevărat profesionist în administrație și o felicit din toată inima pentru această reușită. Felicit, de asemenea, și întregul aparat al Primăriei Seini care a muncit la acest proiect și aduc calde mulțumiri vicepremierului României, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu că a dorit să ne fie alături într-un moment cu o însemnătate deosebită.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și