În același timp, opozantul rus i-a criticat și pe președintele american Barack Obama și pe politicienii europeni. În opinia lui Kasparov, președintele SUA a reacționat prea târziu la agresiunea lui Putin asupra Ucrainei, ceea ce adus, în final, la anexarea Crimeii. De asemenea, Kasparov a comparat indiferența liderilor europeni față de acțiunile președintelui rus cu apatia care domnea pe plan global în ajunul celui de-Al Doilea Război Mondial rezultată din convingerea că nu se va întâmpla nimic.

Mai mult decât atât, fostul campion mondial la șah consideră ca fiind o dovadă de "duplicitate" faptul că Washingtonul și aliații săi occidentali au convenit asupra livrărilor de arme pentru rebelii sirieni care luptă împotriva jihadiștilor, dar au refuzat aceeași solicitare din partea Ucrainei.

Opozantul rus și-a exprimat susținerea pentru regimul de sancțiuni la adresa Rusiei, subliniind că, la un moment dat, ele vor cauza prejudicii nu doar economiei ruse, ci și personal lui Vladimir Putin și anturajului său apropiat. Pentru aceasta, însă, respectivele sancțiuni ar trebui menținute până cel puțin în martie 2015, este de părere Kasparov.

În afară de aceasta, Garry Kasparov a atenționat că Vladimir Putin ar putea amenința în această iarnă cu stoparea livrărilor de gaz în Europa, pentru a determina o relaxare a sancțiunilor.

În opinia lui Kasparov, președintele rus blufează. "Putin joacă poker atunci când toți ceilalți joacă șah", a declarat Garry Kasparov.

Politicianul rus s-a pronunțat, de asemenea, pentru mutarea într-o altă țară a Campionatului Mondial de Fotbal, care ar urma să se desfășoare în Rusia în 2018.

Potrivit lui Kasparov, el nu se așteaptă la nimic bun pentru Rusia atât timp când Putin se află la Kremlin: opozantul rus se pregătește pentru "o iarnă rece".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și