Geoană a fost întrebat dacă are de gând să candideze la prezidenţiale în 2014, în emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV.

Senatorul PSD a replicat că "în acest moment există o înţelegere de tip contractual între PSD şi PNL, în acest moment domnul Antonescu este candidatul USL".

Geoană a apreciat că liderul PNL "a pierdut din simpatiile votanţilor PSD" din momentul în care a fost preşedinte interimar şi performanţa acestuia a putut fi văzută de toţi, iar apoi faptul că în calitate de preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei nu a reuşit să "însufleţească" proiectul şi "să-l ducă mai aproape de concretizare".

"Ceea ce pe mine mă frământă este ca în acest moment riscul ca domnul Antonescu să nu aibă suficient de multe voturi în cadrul USL ca să poată să fie principalul nostru candidat riscă să se întâmple. Şi dacă intră în această logică, în care practic pe fiecare iniţiativă a PSD şi a Guvernului PSD-PNL, fiecare, din ultimele luni: pe Codul rutier poziţie, pe chestiuni de fiscalitate poziţie diferită, pe Roşia Montană poziţie diferită, pe şist poziţie diferită, pe reforma justiţiei poziţie diferită, până şi pe Kosovo...poziţie diferită. Eu nu pot să constat de fapt o linie a frontului electoral pentru 2014", a afirmat Geoană.

Fostul preşedinte al PSD a susţinut că preşedintele PNL este mai degrabă interesat să culeagă voturi de pe "zona de dreapta" unde există potenţial din prisma faptului că PDL este slăbit.

Senatorul PSD a evitat să răspundă la întrebarea legată de intenţia sa de a intra într-o cursă prezidenţială din partea PSD în cazul în care se va produce ruptura USL, menţionând că această decizie aparţine partidului, "în funcţie de cine are cele mai bune şanse să câştige".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și