Și în Argeș a nins. Şi veştile meteorologilor nu sunt deloc bune. Vremea se va menţine rece şi maximele nu vor depăşi 10 grade.

Gerul a pus din nou stăpânire pe România chiar dacă suntem în luna martie, prima lună de primăvară. Noaptea trecută, termometrele au indicat minus 50 de grade la Vârful Omu, minus 47 în Călimani, minus 38 la Bâlea Lac şi minus 32 de grade Celsius la staţia meteorologică Iezer din Munţii Rodnei.

„Indicele de răcire a atins aseară valoarea de minus 32 grade la staţia meteo Iezer”, a spus purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă, pentru Agerpres.

De asemenea, temperaturile negative au favorizat formarea unui pod de gheaţă pe râul Mara, unde apa curge pe sub podul de gheaţa. Curg sloiuri de gheata pe râurile Iza, Lăpuş, Suciu şi Firiza. Gheaţa este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vişeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Mara şi Cosău.

Stratul de zăpadă măsura pana la 45 cm la staţia meteo Iezer, 36 cm la Cavnic, 33 cm în Pasul Gutâi, 22 cm în Baia Borşa, 21 cm la Firiza şi 18 cm la Băiuţ.

ANM a anunţat că până în 12 martie, vremea va fi deosebit de rece, chiar geroasă noaptea și dimineața, şi vor fi intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) și vineri spre sâmbătă (11/12 martie) în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade.

Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, îndeosebi pe parcursul zilelor de joi (10 martie) și vineri (11 martie), cu viteze la rafală, în general de 45…55 km/h, iar senzația de frig va fi amplificată.

În sud și est, precum și la munte, pe arii restrânse va mai ninge slab”, a anunţat ANM.


Preluare: romaniatv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și