"Suntem bucuroşi că ai făcut din Nechin cuibul tău şi că monstrul sacru al cinematografului francez poate rămâne autentic şi adevărat pentru totdeauna", a declarat echivalentul local al unui primar din Estaimpuis Daniel Senesael în faţa a numeroşi jurnalişti, într-un discurs presărat cu jocuri de cuvinte şi numeroase referinţe la filmografia actorului.

"Gerard, Estaimpuis de iubeşte", a concluzionat responsabilul cu ocazia unei ceremonii organizate într-un castel construit parţial în secolul al XII-lea şi înconjurat de un şanţ de apărare, proprietate a comunei. Mai multe zeci de persoane, aparţinând mai ales personalului comunal, au asistat la ceremonie.

După acest moment, actorul urma să organizeze un grătar la locuinţa sa de la Nechin, cu 200 de invitaţi, printre care şi vecinii săi. Satul Nechin, care face parte din comuna Estaimpuis, are o populaţie de 27% de francezi, adesea bogaţi, atraşi de fiscalitatea în mod special avantajoasă pentru cei înstăriţi. Plecarea în Belgia a unuia dintre actorii cel mai bine plătiţi din cinematograful francez a fost criticată dur atât de clasa politică franceză, cât şi de lumea spectacolului, notează AFP

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și