Noua optimizare efectuată de cei de la Google se înscrie în trendul constant al ultimilor ani prin care s-a încercat aducerea Gmail în topul platformelor de comunicare.

Din Gmail, utilizatorii pot acum să realizeze apeluri audio directe, folosind soluţia Meet, integrată în serviciul de comunicare. Până acum, apelurile puteau fi făcute din aplicaţia Meet, nu şi din Gmail. Meet, ale cărui abilităţi se opreau la nivelul conferinţelor video, poate şi el să realizeze apeluri audio între doar doi utilizatori. Şi asta direct, fără a fi necesară generarea unui link pentru invitaţii.

Gmail are acum şi o nouă interfaţă, cu patru secţiuni principale: Mail, Chat, Spaces şi Meet. Astfel, Gmail devine o platformă de comunicare, similară Outlook, în care e-mail-ul este doar parte a soluţiei.

Secţiunile nefolosite pot fi ascunse, astfel că cei care doresc, pot continua să folosească Gmail strict ca un client de e-mail.

Noul design va fi implementat utilizatorilor enterprise pe parcursul săptămânilor viitoare, urmând ca utilizatorii obişnuiţi să mai aibă de aşteptat.

Gmail îşi schimbă faţa! Noi funcţii de comunicare şi un nou design pentru legendara platformă de comunicare

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și