La începutul acestui an, Google a spus că Maps vă va sugera un traseu mai ecologic și care consumă mai puțin combustibil. Acum, încercând să prevină accidentele, aplicația Google Maps va direcționa utilizatorii departe de drumurile unde șoferii frânează puternic, ceea ce poate duce la accidente. Google va oferi apoi altor șoferi o cale alternativă pentru a preveni accidentele.

Dacă un șofer frânează brusc este posibil ca o mașină din spatele său să nu poată opri la timp, provocând o reacție în lanț. Ținând utilizatorii la distanță de acele drumuri, Google speră să vadă mai puține accidente, mai puține răniți și drumuri mai sigure. Potrivit Auto-Evolution, peste 100 de milioane de frâne bruște și puternice pot fi eliminate pe an dacă Google Maps îi îndrumă pe șoferi să aleagă rute mai sigure.

Pentru a stabili ce drumuri sunt periculoase din cauza șoferilor care frânează puternic, Google apelează la senzori care sunt amplasați pe dispozitivele mobile ale șoferilor. Accelerometrele și giroscoapele pot detecta zone ale drumului în care există o decelerare bruscă ce indică frânarea puternică. Dar chiar și Google recunoaște că nu se pot baza doar pe senzori.

Pentru a îmbunătăți acuratețea funcției, Google apelează la AI și analizează Google Maps pentru a vedea dacă șoferul chiar a frânat brusc. Google poate, de asemenea, să analizeze acțiunile întreprinse de alte vehicule care aleg același drum în același timp, pentru a determina motivul pentru care un șofer a frânat.

„De exemplu, dacă există o creștere bruscă a evenimentelor de frânare puternică de-a lungul unui traseu într-un anumit moment al zilei, atunci este probabil ca oamenii să conducă cu fața spre soare, astfel sistemul nostru ar putea detecta acele evenimente și ar putea oferi rute alternative", spun reprezentanții Google. Noua funcție va fi disponibilă atât în versiunea Android, cât și în versiunea iOS a Google Maps.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și