"Am participat de mai multe ori la aceste acţiuni, la care luau parte 50-60 de motociclete, cu câte două persoane pe fiecare. Cel care era în spate, ţinea un baston cu steagul Greciei cu care-i lovea pe toţi pakistanezii pe care-i întâlnea" în cale, a dezvăluit unul dintre foştii militanţi.

Zori Aurii are o "structură strict ierarhizată, liderul fiind atotputernic după principiul lui Hitler, Führerprinzip. (...) Zori Aurii a început aceste atacuri în 1987, mai întâi împotriva imigranţilor, iar apoi împotriva unor greci", dezvăluie Charalambos Vourliotis, adjunctul procurorului Curţii Supreme, în acest raport.

În document se precizează că acest partid, "ai cărui membri beneficiază de un antrenament de tip militar, în special în Attica (o zonă intens populată din Atena), (...) a comis zeci de acţiuni criminale".
Această listă cuprinde două crime cu premeditare, trei tentative de omor şi numeroase atacuri împotriva imigranţilor.

"Picătura care a umplut paharul a fost deschiderea focului asupra a doi pakistanezi. Unul a reuşit să fugă, dar celălalt a fost prins, bătut în mod brutal cu lovituri de picioare în cap. Agresorii spuneau «Executăm un penalty» sau «Poate că a murit»", a declarat unul dintre foştii activişti ai partidului neonazist.

Potrivit acestor martori, plasaţi de justiţie în "situaţia de martori protejaţi", "în sediile partidului există stilete, bastoane şi cuţite".
Poliţia continua luni să efectueze percheziţii la sediile partidului Zori Aurii, căutând ascunzători de arme, după arestarea în weekend a liderului şi fondatorului partidului, Nikos Michaloliakos, a şase din cei 18 deputaţi ai formaţiunii şi altor aproximativ 15 membri ai acesteia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și