„Doi bărbaţi, cu aspect de clienţi, au intrat în bancă joi, în jurul orei 08:40, iar, apoi, ameninţând personalul cu arme - un pistol şi o puşcă de asalt Kalaşnikov - au sustras o sumă mare de bani. Prin geamul de la mansardă, infractorii au ieşit pe acoperişul clădirii vecine băncii şi au dispărut”, au precizat surse ale poliţiei.

Pentru prinderea celor doi hoţi, puncte de control ale poliţiei au fost desfăşurate în întreaga zonă, iar în căutări a fost implicat şi un elicopter al forţelor de ordine elene. În cursul operaţiunii, poliţiştii au descoperit o maşină carbonizată, care, după cum s-a dovedit, a fost furată din Attica în octombrie 2011, anchetatorii încercând să stabilească în prezent dacă aceasta a fost folosită în jaful armat din Larissa.

Întrucât infractorii nu aveau feţele acoperite, poliţia a reuşit deja să-l identifice pe unul dintre ei. Acesta este un cetăţean albanez, care a evadat dintr-o închisoare din Trikala în luna martie a acestui an. Fotografia sa a fost difuzată de televiziunile elene în emisiunile de ştiri.

Un grup de indivizi înarmaţi au atacat la 23 martie a.c. închisoarea din Trikala şi a rănit doi gardieni. Şase persoane neindentificate s-au apropiat la bordul unei furgonete şi a unei maşini Pick-Up de penitenciar. Au deschis focul din puşti automate şi au aruncate cu grenade în clădire. Asediul s-a încheiat după mai multe ore, când trupele speciale le-au venit în ajutor gardienilor închisorii. Cel puţin 11 deţinuţi au evadat atunci, dar numai câţiva dintre ei au fost ulterior prinşi, ceilalţi fiind şi acum în libertate.

Odata cu criza din Grecia s-au multiplicat şi cazurile de jafuri bancare. Băncile au fost forţate să-şi suplimenteze măsurile de securitate, dintre care unele şi-au instalat cabine autogestionate, echipate cu dispozitive de detectare de metale la intrare. Parlamentul elen a propus recent ca recurgerea în timpul spargerilor la puşti automate Kalaşnikov să fie considerată drept circumstanţă agravantă pentru ca infractorii care le utilizează să poată fi condamnaţi pe viaţă.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și