Televiziunea publica finlandeza va difuza documentarul "The call of the guru" realizat de reportera Riikka Kaihovaara, care in 2009 a mai facut un documentar despre MISA si filiala ei din Finlanda, in care a dezvaluit printre altele ca gurul Bivolaru si-a schimbat numele in Magnus Aurolsson.

“Fondatorul și gurul M.I.S.A. este românul Gregorian Bivolaru. În România, Bivolaru este acuzat de multe infracțiuni, cum ar fi traficul de persoane și contactul sexual cu un minor. Suporterii lui susțin că Bivolaru e persecutat din cauza viziunilor lui religioase. Acum câțiva ani Bivolaru a primit azil politic în Suedia, dar nu pare a fi de găsit acolo.

Dupa investigatia jurnalistica a finlandezilor, politia respectivului stat si-a intensificat cercetarile.

De asemenea, Biroul National de Investigatie (NBI) din Finlanda investigheaza abuzul comis asupra unor tinere finlandeze in locatiile din Paris ale sectei. Capul de acuzare este traficul de persoane. In documentarul difuzat de televiziunea publica finlandeza una dintre victime a povestit cu lux de amanunte despre experientele alaturi de Bivolaru intr-un imobil din Paris, asta fiind o alta dovada care intareste speculatiile ca liderul MISA se ascunde de fapt in Franta, si nicidecum in Suedia.

Cu toate ca documentarul inca nu a fost difuzat, filiala MISA din Finlanda are deja nemultumiri, pe care le exprima in stilul caracteristic pe site-ul oficial.

Dupa listarea asa ziselor abuzuri la care au fost supusi in cursul anilor in Romania si a sustinatorilor pe plan international al organizatiei, continua amintind ca au fost persecutati si in India si Italia.


Preluare: CanCan.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și