Trenurile nu vor circula vineri dimineață. Solicitările greviștilor

Protestul este organizat de Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane, cea mai mare şi mai reprezentativă organizaţie a ceferiştilor, care este afiliată Blocului Naţional Sindical (BNS), precizează Observator News.

Sindicaliştii cer guvernanților să cumpere locomotive şi vagoane noi: „Nu există un plan de investiţii solid în ceea ce priveşte înlocuirea completă a parcului de locomotive şi vagoane cu care lucrează astăzi CFR Călători. Românii, cu greu se vor întoarce în vagoane, în astfel de condiţii. Politicienii aflaţi în fruntea Ministerului Transporturilor ar trebuie să ştie că excepţiile întăresc întotdeauna regula, motiv pentru care o simplă fotografie lângă un vagon de călători recondiţionat, nu rezolvă problema”.

De asemenea, ei atrag atenția că există un deficit de peste 6.000 de oameni, ceea ce echivalează cu zeci de mii de ore suplimentare lucrate de angajați.

Totodată, greviștii se plâng și de condițiile de muncă: „Trebuie doar să mai amintim despre condiţiile de muncă din gări, depouri, revizii de vagoane, linii sau instalaţii, fie vara sau iarna, la temperaturi imposibile. Este important să mai precizăm că multe, prea multe din exigenţele siguranţei circulaţiei feroviare cu care sunt operate transporturile pe calea ferată se rezolvă doar datorită priceperii şi improvizaţiilor inginerilor şi lucrătorilor feroviari”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și