"Vom asigura urgențele ca de obicei și celelalte servicii care nu pun în pericol viața pacienților. Probabil între orele menționate policlinicile vor fi închise, o să recomandăm oamenilor să aibă răbdare cu noi. Se va asigura o treime din activitatea spitalelor, colegii mei au făcut notificare în toate spitalele. Acum se lucrează în echipe mixte între conducerea spitalelor și colegii mei în așa fel încât să nu periclităm sub nicio formă viața pacienților", a declarat sâmbătă prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Marius Sepi, după întâlnirea cu conducerea Ministerului Sănătății pe tema contractului colectiv de muncă.

El a spus că majoritatea colegilor de sindicat sunt pregătiți pentru această grevă. "Noi reprezentăm 110.000 de membri ai sindicatului, nu am o estimare a numărului de medici care vor participa, dar știu că sunt semnale pozitive că aceștia vor intra alături de noi", a spus Sepi.

De asemenea, Marius Sepi a adăugat că Federația Sanitas este deschisă la orice negociere. "Din punctul nostru de vedere nu există nicio piedică. Suntem raționali, nu am cerut nimic în plus decât doar ceea ce este în programul de guvernare pentru care USL-ul a fost votat, așa că la orice oră telefoanele noastre sunt deschise", a subliniat Marius Sepi.

Cât privește discuțiile de sâmbătă cu conducerea Ministerului Sănătății, el a spus că s-a discutat numai despre procedurile privind contractul colectiv de muncă. "Astăzi am discutat de contractul colectiv de muncă, ca o minimă protecție pentru salariații din sectorul sanitar, iar în perioada imediat următoare vor fi discuții legate de celelalte componente ale revendicărilor: creșterea de venituri, statutul spitalelor, aprobarea memorandumului pentru deblocarea posturilor, deci sunt și alte aspecte care nu au legătură cu tema zilei de astăzi", a mai spus reprezentantul Sanitas.

Consiliul Național al Federației SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, reprezentanții federației solicitând, totodată, demisia ministrului Sănătății, liberalul Eugen Nicolăescu.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și