În munți, printre baci, bulzul este mai degrabă cunoscut sub denumirea de „urs de mămăligă”. Acest preparat tradițional românesc este consistent și are gust irezistibil, fiind ideal pentru cei care au depus un efort considerabil într-o drumeție pe munte și vor să se recompenseze cu o mâncare bună.
Pe lângă savoarea sa, bulzul mai are un avantaj: este foarte ușor de preparat, chiar și de către cei care nu au multă experiență în bucătărie. Astăzi îți prezentăm cea mai simplă rețetă de bulz cu telemea de oaie, un preparat care îți lasă gura apă și pe care îl poți găti în 30 de minute.
Pentru această rețetă simplă de bulz avem nevoie de bacon, mălai, telemea de oaie de la Hochland, sare, piper. Într-o oală se pune apă la fiert, cu un praf de sare, iar când dă în clocot adăugăm mălaiul treptat, amestecând cu telul, pentru a nu se forma cocoloașe. Acesta se lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 minute, amestecând din când în când.
După ce am luat mămăliga de pe foc, adăugăm baconul tăiat cubulețe și tras prin tigaie până se rumenește, apoi telemeaua sfărmată, amestecându-le ușor. La final, putem decora bulzul cu două felii de bacon prăjit și cu telemea de oaie de la Hochland, mărunțită, pentru a completa gustul preparatului cu un plus de savoare.
Bulzul cu telemea de oaie este un preparat numai bun pentru momentele în care vrem să ne refacem energia și să ne răsfățăm cu o mâncare gustoasă.
Preluare: Digi24.ro