Djokovic urma să joace la Australian Open, după ce a fost scutit de regulile de vaccinare, însă echipa sa nu a solicitat o viză care să permită scutiri medicale pentru nevaccinare.

Toți jucătorii și personalul de la turneu trebuie să fie vaccinați sau să aibă o scutire acordată de un grup de experți independenți.

Djokovic a sosit miercuri pe aeroportul Tullamarine din Melbourne și așteaptă de ore bune o decizie. El nu a spus public dacă este vaccinat sau nu, dar anul trecut a declarat că se „împotrivește vaccinării”.

Poliția de frontieră australiană a cerut clarificări de la guvernul statului Victoria cu privire la cererea sa de viză, relatează ziarul Age din Melbourne. Un ministru al guvernului acestui stat australian, Jaala Pulford, a scris pe Twitter că cererea sa nu va fi susținută. Aprobarea vizelor era o chestiune pentru guvernul federal, a adăugat aceasta.

Tatăl lui Novak Djokovic: „Îl țin captiv. Dacă nu este eliberat în curând, ne vom lupta pentru libertatea lui pe străzi”
Jucătorul este de ore bune într-o cameră din aeroport și încă nu se știe dacă i se va permite intrarea în țară.

„L-au ținut captiv timp de cinci ore. Aceasta este o luptă pentru lumea libertariană. Nu este doar o luptă pentru Novak, ci pentru toată lumea. Dacă nu este eliberat în curând, ne vom lupta pentru libertatea lui pe străzi”, a declarat Srdjan Djokovic, tatăl lui Nole.

Anterior, prim-ministrul Australiei a declarat că lui Djokovic i se va refuza intrarea în țară dacă nu va furniza dovezi că nu poate fi vaccinat din motive medicale.

Scott Morrison a spus că jucătorul de tenis „ar putea fi urcat în următorul avion către casă” dacă dovezile sunt insuficiente.

Organizatorii turneului spun că campioanul apărător nu a primit un tratament special, dar decizia i-a înfuriat pe mulți australieni. Țara înregistrează pentru prima dată zeci de mii de cazuri de Covid-19 după ce a suportat unele dintre cele mai stricte restricții din lume.

„Dacă aceste dovezi sunt insuficiente, atunci el nu va fi tratat diferit față de nimeni altcineva”, a spus premierul reporterilor. „Nu ar trebui să existe reguli speciale pentru Novak Djokovic. Niciuna”, a mai declarat Morrison.

Peste 90% din populația de peste 16 ani a Australiei este complet vaccinată, dar unii oameni încă nu pot călători între state sau la nivel global din cauza restricțiilor actuale.

Mulți australieni acuzaseră anterior guvernul că le permite celor bogați și celebrităților să facă ce vor, în timp ce oamenii obișnuiți rămâneau separați de cei dragi care erau bolnavi sau pe moarte.

Actualul număr unu mondial ATP a anunțat că a primit o scutire medicală care i-ar permite să participe la primul turneu de Grand Slam al sezonului care începe lunea viitoare


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și