Despre meci multe nu sunt de spus, pentru ca fiecare minut care s-a jucat a fost jucat cu gandul la medaliile de argint pe care presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, le-a adus pentru jucatoarele antrenate de Costica Buceschi si Magda Kovacs, dat fiind ca HCM Baia Mare este noua vicecampioana nationala a Romaniei. Dar, deocamdata, despre meci.

Daca pentru baimarence partida de azi nu a avut decat miza spectacolului oferit spectatorilor, care au reinvatat drumul spre polivalenta in acest sezon, venind in numar tot mai mare la sala pentru a vedea meciurile HCM-ului, pentru HC Danubius Galati doua puncte castigate azi ar mai fi alimentat o vreme speranta salvarii de la retrogradare. Fix un sfert de ora, atat au mai sperat galatencele ceva, in minutul 15 inregistrandu-se ultimul egal (la 6).

Patru goluri consecutive "purtand" autograf de vicecampioane duc scorul la 10-6 in minutul 19, iar mai apoi alta serie de cinci reusite la foc automat ale gazdelor fac ca scorul sa ia proportii: 15-7 (minutul 25). Cu 17-12 se termina prima repriza.

Nici in repriza secunda oaspetele nu reusesc sa faca prea multe, se apropie la minimum patru goluri (ultima oara in minutul 43, la 25-21), dar nimic mai mult. Baimarencele duc diferenta pana la maximum opt goluri. Antrenorii Costica Buceschi si Magda Kovacs ruleaza tot lotul avut la dispozitie si ultimele minute se scurg cu ochii atintiti la tabela, dar nu pentru scor, ci pentru timp.

Ultimele faze de joc se disputa cu toti spectatorii in picioare, suporteri care - intr-o polivalenta impodobita - au scandat, au aplaudat, au facut valuri si s-au bucurat de medaliile de argint ca si cum fiecare spectator ar fi plecat azi de la polivalenta cu o medalie atarnata de gat, nu doar "hoinarind" prin vise.

HCM Baia Mare - HC Danubius Galati 39-34 (17-12)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și