Trofeul nu a fost castigat niciodata de HCM Baia Mare, astfel incat, in acest sezon in care handbalistele lui Buceschi si Kovacs au reusit performanta de a castiga al doilea titlu de vicecampioane nationale din istoria clubului, baimarencele pot cuceri in premiera Cupa Romaniei. Cele doua adversare din finala si-au impartit succesele in Liga Nationala: victorie cu 30-26 la Brasov pentru Corona, 29-27 pentru HCM in Baia Mare.

Dupa incheierea partidei, atat jucatoarele cat si antrenorii echipei baimarene au declarat ca rezultatele din acest sezon au venit dupa multa munca, iar unitatea echipei, disciplina si faptul ca sfaturile antrenorilor au fost ascultate au fost atuurile HCM-ului.

Costica Buceschi a marturisit ca noaptea dinaintea finalei a fost una alba, in care a incercat sa gaseasca solutii pentru a surprinde echipa adeversa. Tactica gasita in miez de noapte pare sa fi fost cea castigatoare, iar astfel HCM Baia Mare a reusit sa castige primul trofeu din istoria clubului.

Jucatoarele au tinut sa multumeasca galeriei, care de trei zile se afla impreuna cu echipa. Suportul lor a fost unul esential, iar incurajarile venite din tribune au facut ca lupta de pe semicercuri sa fie una mai usoara.


HCM Baia Mare
Portari: Smedescu (5 interventii), Cetateanu (10 interventii)
Marcatoare: Buceschi 7 goluri, Rudics 7 (6 din 7m), Geiger 5, Oltean 4, Maior Pasca 3, Ghionea 3, Bondar 2, Dinis-Vartic 2
A mai evoluat: Tatar
Eliminari: Maior-Pasca, Oltean, Rudics, Dinis-Vartic
Antrenori: Costica Buceschi, Magda KovacsPreluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și