De astăzi de la ora 20.00, până sâmbătă la ora 08.00, în zona Munților Banatului și în vestul Carpaților Meridionali va ninge local însemnat cantitativ (15-20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă.

Mai ales în zona înaltă vor fi viteze ale vântului de peste 60-70 km/h și perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

În județele Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 km/h.

Vor fi ninsori și în restul zonei montane, iar în dimineața zilei de sâmbătă, în estul Transilvaniei și în nordul Moldovei vor fi predominant ninsori.

De sâmbătă de la ora 08.00, până duminică la ora 10.00, va fi cod galben de cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului.

În jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25-35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei, unde se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55-65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60-80 km/h.

Pe parcursul zilei de duminică, vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte.

De sâmbătă de la ora 14.00, până duminică la 10.00, intră în vigoare un prim cod portocaliu.

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80-110 km/h, va ninge și va fi viscol. Vizibilitatea va scădea sub 50 m.

De sâmbătă seara, de la ora 18.00, până duminică dimineață, la ora 10.00, în sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85-90 km/h.

În bazinul vestic al Mării Negre, rafalele vor avea peste 100 km/h.

Iarna vine din sud-vest și cuprinde treptat centrul și jumătatea de est a țării - COD GALBEN și COD PORTOCALIU de vânt și viscol până duminică dimineața

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și