Iată cum să vă îngrijiți acel trening de bărbați, astfel încât să fie gata pentru următoarea sesiune de antrenament.

Aerisiți-vă hainele

După antrenament, uscați-vă hainele de gimnastică la aer, agățându-le afară. Nu lăsați niciodată acel trening de bărbați transpirat să rămână ghemuit în adâncurile genții de sală. Nu numai că este o greșeală urât mirositoare, dar păstrarea acelor haine transpirate într-o geantă sau într-un coș de rufe pentru o perioadă lungă de timp poate genera mucegai.

Îngrijire și curățare

Majoritatea țesăturilor sintetice pentru antrenament, precum poliesterul, Lycra și spandexul, pot fi spălate la mașină în apă rece, dar trebuie să le acordați o atenție sporită, pentru a păstra forma, elasticitatea și capacitățile tehnice ale fiecărui articol de îmbrăcăminte.

Separați și spălați articole asemănătoare cu articole asemănătoare

Probabil că ați stăpânit arta de a separa hainele deschise de cele închise la culoare, așa că haideți să facem un pas înainte, separând echipamentul de antrenament astfel încât să spălați împreună țesăturile asemănătoare. Amestecarea și spălarea împreună a materialelor sintetice și a pieselor cum ar fi un trening de bărbați din bumbac poate cauza abraziune, ceea ce duce la o uzură mai mare a hainelor dvs. de antrenament. De asemenea, nu vă aruncați prosopul de sală murdar împreună cu echipamentul, deoarece puful de bumbac de pe prosop se poate agăța de nailon și spandex. Același lucru este valabil și pentru orice trening cu fermoare sau velcro, care poate provoca frecare împotriva țesăturilor delicate de antrenament.

Spălați în apă rece

Apa caldă poate provoca contracții și poate scădea performanța țesăturilor tehnice, așa că este ideal să vă spălați echipamentul în apă rece.

Folosiți mai puțin detergent de rufe

Poate fi tentant să puneți mai mult detergent pentru a elimina mirosul de transpirație, dar este mai bine să folosiți trei sferturi din ceea ce ați folosi pentru o încărcătură normală, deoarece detergentul suplimentar se poate lipi de hainele de antrenament.

Țineți balsamul de rufe la distanță

Deși ne place mirosul proaspăt al balsamului de rufe, hainele de antrenament și balsamul de rufe sunt o pereche nefericită. Balsamul de țesături distruge elasticitatea țesăturilor elastice, cum ar fi nailon și spandex. De asemenea, creează o barieră pe îmbrăcăminte, care reține mirosurile și înfundă porii țesăturilor tehnice, scăzându-le capacitățile de absorbție a umidității.

Uscați și repetați

După spălare, este important să vă atârnați echipamentul de antrenament și să îl lăsați să se usuce la aer, deoarece căldura din uscător poate deteriora țesăturile tehnice și poate face ca hainele dvs. să își schimbe forma.

Deși echipamentul dvs. de antrenament muncește la fel de mult ca și dvs., acesta necesită o îngrijire delicată și atenție pentru a se menține curat și a-și prelungi durata de viață. Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă asigurați că hainele dvs. de gimnastică rămân suficient de rezistente pentru a face față oricărui regim de fitness la care le supuneți.

Cum să vă depozitați corect hainele de antrenament

Indiferent dacă dulapul dvs. arată ca și cum tocmai ați fi fost vizitat de Marie Kondo sau de o hoardă Dothraki, tuturor ne-ar prinde bine câteva sfaturi de organizare pentru a ne păstra dulapul gestionabil și hainele în condiții optime. Este timpul să faceți curățenie în dulapul dvs. și să creați un spațiu îngrijit și personalizat de care să vă bucurați de fiecare dată când vă îmbracați pentru sală.

Păstrați-vă lucrurile esențiale, de zi cu zi, în primul rând. Depozitați cele mai puțin purtate articole de antrenament în partea din spate, astfel încât să puteți dedica spațiul principal al dulapului celor mai iubite piese. Acest lucru va face ca îmbrăcarea pentru antrenament să fie mult mai comodă și veți evita situația mult prea cunoscută de a răscoli prin dulap și de a vă trezi cu o grămadă de haine de antrenament aruncate pe podea sau pe pat.

Iată cum să prelungiți durata de viață a hainelor de antrenament

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și