Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, avându-l alături pe Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi, au săvârșit slujba Învierii Domnului.

Ierarhii au oferit celor prezenți lumina cea mult așteptată, lumina lui Hristos, Cel răstignit și înviat, Care a biruit păcatul, iadul și moartea, ca să ne dăruiască nouă viață sfântă și bucurie veșnică.

După rânduială, s-a dat citire Scrisorii pastorale a Preasfințitului Părinte Episcop Siluan la luminatul Praznic al Învierii Domnului, în care un accent deosebit s-a îndreptat către chemarea Numelui lui Dumnezeu și taina Pogorârii la iad a Domnului, pentru izbăvirea noastră din robia păcatului și a morții.

La final, Preasfințitul Părinte Siluan i-a binecuvântat pe toți cei prezenți, încredințând-i de nemăsurata mângâiere pe care ne-o aduce acest slăvit Praznic al biruinței Domnului asupra morții, adresând tuturor salutul pascal „Hristos a înviat !”


Preluare: Episcopia Italiei

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și