Piţurcă a fost tranşant la finalul partidei: "Nu demisionez". Federaţia riscă o gaură imensă în buget în situaţia în care ar încerca să-l demită pe actualul selecţioner, care e apărat de o clauză de 1,4 milioane de euro!

Olăroiu, Petrescu, Lucescu, Boloni

Dezbaterea pe ideea aducerii unui alt antrenor a fost lansată de Adrian Mutu: "Să vină Olăroiu sau Petrescu!" Ce n-a luat în calcul atacantul de la Ajaccio sînt milioanele de euro de care Federaţia ar avea nevoie pentru a aduce pe unul dintre cei doi. Un calcul simplu arată că pe lîngă suma cu care ar trebui despăgubit Piţurcă, 1,4 milioane, FRF ar trebui să acopere salariul foarte mare pe care l-ar solicita un tehncian de calibrul lui Olăroiu sau Petrescu.

"SuperDan" are 2,5 milioane de euro pe an la Dinamo Moscova, în timp ce Oli stă chiar mai bine în Emirate, 3,5 milioane la Al Ahli. Suma totală de care ar trebui să dispună Federaţia ar fi de aproximativ 4 milioane de euro!

Alte variante care ne-ar face optimişti în privinţa unei calificări ar fi mult mai experimentaţii Mircea Lucescu şi Ladislau Boloni. Primul cîştigă aproximativ 3 milioane de euro anual la Şahtior, iar Boloni are aproape 1 milion, fiind cea mai ieftină opţiune dintre cele enumerate.

500.000 de euro ar fi foat prima lui Piţurcă dacă ar fi calificat România la Mondial

9,6 milioane de euro ar fi primit FRF de la FIFA dacă România obţinea calificarea.


Preluare: gsp.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și