Marţi, 20 mai 2014, la nivelul Sectorului PF Vișei de Sus s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a procedat la oprirea în trafic pentru control, pe raza localităţii Vișeu de Jos, a unui autoturism marca Audi, cu numere de înmatriculare specifice Bulgariei. Autoturismul în cauză nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea, fapt pentru care polițiștii de frontieră au procedat la urmărirea acestuia.

După câțiva km, lucrătorii noștri au descoperit autoturismul în cauză abandonat pe o stradă lăturalnică, dintr-o localitatea învecinată.

S-a trecut la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării și reținerii conducătorului auto, precum și a altor persoane implicate.

În mașină, au fost decoperite mai multe colete care conțineau 6.658 pachete țigări, marca Jin Ling, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 6.000 lei. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și a documentării întregii activitați infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul marca Audi, în valoare de aproximativ 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

BMW X5 furat din Italia, depistat de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat în trafic un autoturism marca BMW X5, an fabricație 2008, în valoare de 20.000 de euro, care figurează ca fiind furat din Italia, din anul 2010. Și lucrătorii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au desfășurat tot ieri, în cooperare cu Poliția orașului Tăuții Măgherăuș o acțiune pe linia traficului internațional de autoturisme furate din străinătate. Astfel, a fost oprit în trafic, pentru control, pe raza localității Tăuții Măgherăuș un autoturism marca BMW X5, condus de către cetățeanul român C. Gheorghe de 62 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. În urma verificărilor specifice, s-a constatat că autoturismul în cauză figurează ca fiind furat din Italia, din anul 2010. Drept urmare, autoturismul marca BMW X5, an fabricație 2008, în valoare de 20.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea ceccetărilor.

Totodată, în cauză s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și tăinuire, conform Codului Penal, în continuare desfășurându-se cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și