Cum s-a intamplat una ca asta? Foarte simplu!
Pe dictonul “Lasa ba, ca merge-asa!”, reprezentantii societatii in cauza nu au respectat termenii legii.

Totul a inceput de la proiectul nr. 203/2007, care prevedea bransarea la reteaua de apa si contorizarea individuala pentru locatarii de pe Bdul Republicii nr. 7 A.
Proiectul a fost semnat de catre directorul tehnic de la Vital, dr.ing. Mircea Mecea, fost prefect si de catre seful biroului de proiectare, Gheorghe Stejer.

Dupa semnarea proiectului a urmat, bineinteles si intocmirea unui contract cu locatarii.

Insa contractul de furnizare a serviciilor cu nr. 94/27.2007, nu a fost semnat de catre Vital, ci de catre reprezentantii unei firme agreate de catre Vital, respectiv SC MARC-INSTAL SRL, cu sediul pe strada Paltinisului 75/16, administrata de catre Alexandru Marc.
Firma lui Marc Alexandru a obtinut si o autorizatie de efectuare a lucrarilor, intr-un termen record.

Dupa ce in data de 22 ianuarie 2008 a avut loc sedinta Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulatiei, la o zi distanta s-a si emis autorizatia cu nr. de inregistrare 1164/2007 semnata de catre presedintele comisiei, Vasile Barbul si de primarul pe atunci, Cristian Anghel.

Insa, autorizatia prevedea doar executarea lucrarilor de bransare, nu si de contorizare.

Locatarii un platit fiecare suma de 650 de lei in patru transe pentru aceste lucrari, iar cei care au avut garaje au platit cu 30 de lei in plus, le-au fost montate tevile si contoarele, insa nu s-a efectuat efectiv contorizarea individuala.

Vreme de 5 ani, locatarii au facut sesizari peste sesizari, avand in vedere ca nu le convenea sa plateasca in continuare in comun cu celelalte scari consumul si pierderile.

Nu au fost insa bagati in seama pana in acest an, cand, pe data de 7 iunie au formut la petitie comuna catre societatea Vital, in care isi exprimau nemultumirea vis-à-vis de acest aspect.

Nu au trecut decat cateva zile, pana in data de 10 iunie, cand doi reprezentanti ai Vital, respectiv Maria Toma, sefa serviciului de distributie si Gheza Gasparik, directorul societatii, au sosit la fata locului si au luat masuri.

Mai exact, au racordat scara de bloc la reteaua principala, insa au facut-o intr-un mod ilegal, in baza unei autorizatii obtinute in urma cu 5 ani.

De retinut faptul ca orice autorizatie emisa de catre Primaria Baia Mare are valabilitate de doar un an, astfel ca autorizatia detinuta de catre societatea Vital trebuia reinnoita inainte de a incepe lucrarile.

Practic, societatea SC MARC-INSTAL SRL a efectuat lucrari pe baza unei autorizatii EXPIRATE, iar locatarii au fost jefuiti cu buna stiinta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și