Impozitul forfetar ce s-ar putea aplica domeniilor turismului, alimentaţiei publice, cafenelelor, barurilor, dar şi în cel al întreţinerii şi reparării autovehiculelor, va elimina impozitul pe profit de 16% şi impozitul pe venitul microîntreprinderilor, de 3%, a afirmat, luni, Cosmin Trif, consilierul ministrului delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini.
Potrivit acestuia, la nivelul Departamentului, este în curs de elaborare un studiu de impact cu privire la aplicarea acestui impozit.
"În cadrul Departamentului, la iniţiativa şi propunerile primite de la mediul de afaceri, am iniţiat un studiu de impact cu privire la impozitul forfetar care se asigură pentru domeniul turismului, al alimentaţiei publice, al cafenelelor şi barurilor şi în întreţinerea şi repararea autovehiculelor. Este un studiu elaborat împreună cu reprezentanţii Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), ai Academiei de Studii Economice şi cu asociaţiile şi patronatele din domeniu. Acest impozit, dacă va fi instituit, va elimina impozitul de 16% pe profit şi impozitul de 3% pe venitul microîntreprinderilor. Studiul se află la Ministerul Finanţelor Publice şi vom vedea de când va fi implementat", a spus Cosmin Trif, la „Forumul pentru diseminarea schemelor de finanţare noi pentru IMM-uri".
În altă ordine de idei, Trif a făcut referire şi la OUG 50 din 29 mai 2013, spunându-le reprezentanţilor mediului privat, prezenţi la eveniment, că aceasta vine în sprijinul întreprinzătorilor şi al mediului privat prin faptul că prevede reducerea nivelului penalităţilor de întârziere către bugetul de stat de la 0,05% pentru fiecare zi de întârziere la 0,02%.
"Dacă aveţi în desfăşurare programe prin fonduri europene, se reeşalonează plata datoriilor către bugetul de stat până în momentul încasării acestora", a subliniat el.
Preluare: AgerPres