Strugurii sporesc imunitatea cailor respiratorii si tin racelile departe. De asemenea se pare ca un consum moderat de struguri ar reduce riscul de astm.

PROTEJEAZA INIMA

Bogati in antioxidanti, in special strugurii negri (contin cel mai puternic antioxidant din lume: resveratrolul), protejeaza inima si vasele de sange, reducand stresul oxidativ, cunoscut a fi factor de risc pentru ateroscleroza.

EFECTE ANTICANCERIGENE

Continand unul dintre cei mai puternici antioxidanti din natura - resveratrolul - strugurii lupta impotriva stresului oxidativ si a radicalilor liberi, care pot ave efecte mutagene asupra ADN-ului celular si care pot sta la baza aparitiei cancereloe.

De asemenea strugurii sunt bogati in vitamina C, dar si alte substante active si enzime, avand efecte protectoare si anticancerigene.

SCAD COLESTEROLUL RAU

Strugurii actioneaza rpin accelerarea arderilor grasimilor, dar si prin scaderea colesterolului "rau" din sange, numit si LDL.Aceasta fractiune lipidica are capacitatea de a se depune in vasele de sange, limitand elasticitatea acestora si ducand la aparitia aterosclerozei cu complicatiile sale: hipertensiune arteriala, boala cardiaca, infarct miocardic, accident vascular cerebral etc.

MENTIN TINERETEA

Cu un continut bogat in antioxidanti, vitamine si minerale, dar si in apa, strugurii mentin tineretea pielii si previn apartita ridurilor. Polifenolii, acizii grasi polisaturati si vitamina C sunt principalii factori care pastreaza elasticitatea pielii si previn aparitia ridurilor.

RECOMANDATI PENTRU PAR

Continand siliciu si acid fisforic, mastile naturale cu struguri pentru par stimuleaza foliculul pilos, accelerand cresterea parului si prevenind caderea acestuia. Utilizand periodic strugurii pentru ingrijirea parului, veti obstine un fir mai gros, mai rezistent si o stralucire de salon.

Trebuie sa selectionati strugurii tinand cont de culoarea parului, asadar pentru parul deschis la culoare se vor evita strugurii negri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și