Inaugurarea aleii pietonale Coposu a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 27 iulie, evenimentul fiind onorat cu un concert al Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare, sub îndrumarea maestrului Rudolf Fatyol.

În a doua zi de weekend a fost inaugurat locul de joacă pentru copii amenajat în parcul Grădina Morii, unde copiii au avut parte de diverse surprize și jocuri: picturi pe față, ateliere de creație, jocuri gonflabile etc, acestea fiind puse la dispoziția sighetenilor în mod gratuit cu ocazia inaugurării.

Evenimentele nu au fost lipsite de incidente, un bărbat care a adresat injurii la inaugurarea noii alei pietonale fiind sancționat de jandarmi cu suma de 300 lei.

Primarul municipiului, Ovidiu Nemeș, a adresat un mesaj de mulțumire sighetenilor pentru susținere și a promis că astfel de proiecte vor continua. Acest mesaj de mulțumire este presărat de greșeli gramaticale, motiv pentru care propunem primarului Ovidiu Nemeș să își aleagă cu mai mare atenție persoanele care îi scriu discursurile, iar purtătorii de cuvânt să fie persoane calificate în acest sens.

Sighetenii cu care am vorbit ne-au declarat că deși sunt mulțumiți de noile investiții, acestea au costat mult prea mult față de prețul real și că cu respectivii bani s-ar fi putut face altceva în oraș: asfaltarea unor străzi, îmbunătățirea iluminatului public etc.

Sigheteanul Pop Ioan ne-a declarat: „În Sighet avem străzi fără asfalt și suntem în Uniunea Europeană în anul 2013 și noi facem alei pietonale ca să aibă unde toca primarul banii noștri. Sunt total nemulțumit de faptul că s-au cheltuit cu aleea pietonală peste 14 miliarde de lei (lei vechi - n.r.) - cu acești bani se puteau asfalta mai multe străzi”.

Alți sigheteni au acuzat administrația publică locală că fură din banii contribuabililor prin tot felul de afaceri și cheltuieli umflate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și