Alegătorilor le vor fi furnizate măști și dezinfectant la intrarea la urne, iar ștampilele și cabinele vor fi dezinfectate periodic. Mitulețu că toate aceste măsuri au dublat costul alegerilor.

Reporter: O să vă întreb direct care sunt măsurile suplimentare care se vor lua anul acesta pentru a proteja, din punct de vedere sanitar, alegătorii dar și pe cei care vor permite, până la urmă, tot acest proces al alegerilor, cei din secțiile de votare?

Constantin Mitulețu: Asemenea statelor care au organizat în această perioadă alegeri, vor fi înmânate personalului secțiilor de votare măști, mânuși, cât și dezinfectant, iar alegătorilor le vor fi înmânate măști cât și dezinfectant la intrarea în secția de votare.

Reporter: Am văzut că Rusia a apelat la covoare cu dezinfectant, la obiecte de scris de unică folosință, obiecte de scris de unică folosință, va exista și așa ceva?

Constantin Mitulețu: Am avut discuții cu Ministerul Sănătății. În primă etapă, acestea vor fi primele măsuri. Vor fi dezinfectate tot timpul ștampilele utilizate la secția de votare, cabinele secțiilor de votare și celelalte materiale cu care vor intra în contact alegătorii astfel încât să ne asigurăm că, în primă etapă, vom proteja personalul secției de votare cât și alegătorii care se prezintă la urne.

Reporter: Vor fi mai multe secții de votare organizate pentru a evita aglomerațiile?

Constantin Mitulețu: În această perioadă avem o etapă de comunicare cu primarii pentru a vedea spațiile secțiilor de votare ca dimensiune. Vom comunica această dimensiune a secțiilor de votare Ministerului Sănătății și, în funcție de discuțiile cu Ministerul Sănătății, vom stabili dacă va fi necesară schimbarea unei locații sau a mai multor locații a secțiilor de votare pentru că numărul de persoane care va trebuie să staționeze într-o secție de votare este foarte mare și, împreună cu ei, repet, vom stabili dacă va fi necesar să solicităm primarilor să schimbe unele sedii ale secțiilor de votare.

Reporter: Luați în calcul să organizați și secții de votare în afara școlilor? Suntem în general obișnuiți ca secția de votare să fie într-o școală. Vor exista și corturi amplasate în curțile școlilor?

Constantin Mitulețu: Vor intra aceleași măsuri pe care le vom dispune primarilor pentru a schimba sediul secțiilor de votare și acolo unde nu va fi posibil va trebui să stabilim și astfel de locații astfel încât să ne asigurăm că va fi asigurat fluxul de intrare-ieșire într-o secție de votare pentru protecția membrilor cât și pentru alegători.


Citește mai mult pe Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și