Într-un document de aproximativ 130 de pagini intitulat „Împreună pentru succesul Germaniei”, Uniunea Creştin-Democrată (UCD) şi partenerul său politic din Bavaria CSU promit, în cazul unei victorii în scrutinul de la 22 septembrie, în special o majorare a alocaţiilor familiale şi creşterea ajutoarelor pentru mamele care îşi cresc copiii.

Modul de calcul al impozitului pe venit urmează să favorizeze progresiv familiile cu copiii.

Pentru liderul conservator, care vizează al treilea mandat de patru ani, familia reprezintă „inima societăţii noastre”, de unde importanţa pe care vrea să o acorde acesteia în cazul realegerii sale.

Angela Merkel şi-a luat angajamentul să nu majoreze impozitele şi a dat asigurări că programul electoral în cauză nu conţine „nicio sarcină fiscală suplimentară, nici pentru cetăţeni şi cetăţene, nici pentru mediul economic”.

„Credem că (...) motivând sectorul IMM-urilor, motivând familiile, şansele de a asista la o creştere a veniturilor bugetare sunt mult mai mari decât dacă am ajunge la lipsă de motivaţie prin majorarea impozitelor”, a dat ea asigurări.

„Proiectul îl reprezintă însă (...) finanţele solide, stoparea deficitului bugetar, rambursarea datoriilor şi investiţii pentru viitor”, a ţinut să sublinieze cancelarul federal într-o conferinţă de presă.

„În cursul viitoarei legislaturi (2013-2017), vrem să ajungem în punctul în care nu vom mai înregistra deficit şi chiar să începem rambursarea datoriei”, a adăugat ea, susţinătoare ferventă a rigurozităţii bugetare în Europa, spre marea nemulţumire a ţărilor din sudul continentului.

CDU nu a avansat o cifră pentru promisiunile sale electorale, dar potrivit presei acestea se ridică la aproximativ 28 de miliarde de euro, fapt ce i-a atras nemulţumirea aliatul liberal FDP cu care ea intenţionează să guverneze în continuare.

Angela Merkel a mai pledat pentru introducerea salariului minim pe ramură, în timp ce Germania nu dispune de salariu minim generalizat. Ea a recunoscut însă că este vorba despre un obiectiv foarte ambiţios.

Cancelarul german a reamintit că, în momentul în care a ajuns la putere în noiembrie 2005, cinci milioane de persoane erau în şomaj. „În prezent, avem mai puţin de trei milioane de şomeri”, a lansate a. „Am redus la jumătate şomajul în rândul tinerilor”, a ţinut să adauge şefa guvernului de la Berlin.

Campania conservatorilor se va axa însă pe persoana Angelei Merkel, care se bucură de o popularitate record în rândul populaţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și