În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 829 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 19 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere sunt centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:

- 31277 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
- 12 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
- 4389 pacienți vindecați și externați din spital;
- 67 pacienți internați în spital;
- 8 pacienți internați la ATI, patru pacienți sunt intubați;
- 9960 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
- 2573 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
- 100974 teste efectuate până în prezent;
- 287 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
- 1587 persoane decedate de la începutul pandemiei;

Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri) și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 51 de misiuni. Cele 64 de efective angrenate au procedat la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la menținerea ordinii și siguranței publice, la respectarea măsurii de carantinare/izolare de către persoanele aflate în locațiile declarate.

În executarea misiunilor au fost utilizate 16 mijloace de mobilitate. S-au verificat cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă peste 50 agenți economici. Au fost aplicate sancțiuni în valoare de 2000 lei pentru nerespectarea măsurii de carantinare la domiciliu sau în locația declarată. În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 75 teste RT- PCR, respectiv 721 teste rapide/antigen.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și