Cauza exploziilor nu este cunoscută deocamdată. Un martor a declarat că exploziile au fost atât de puternice încât ferestrele locuinţei ei din Belgorod au trepidat.

Exploziile se produc la câteva zile după ce Ministerul Apărării rus a declarat că două elicoptere ucrainene au lovit un depozit de combustibil din oraş, situat la 35 de kilometri de graniţa cu Ucraina, după ce au intrat în Rusia la altitudine extrem de joasă în primele ore ale dimineţii de vineri.

Kremlinul a susţinut că incidentul ar putea submina eforturile de pace, în timp ce un înalt oficial ucrainean de securitate a negat responsabilitatea ţării sale în acest atac.

Un oficial local din regiunea din jurul Belgorodului a declarat că duminică s-a produs o explozie în satul Tomarovka, dar că nimeni nu a fost rănit şi nici proprietăţile nu au avut de suferit.

"S-a auzit o bubuitură, au căzut resturi", a scris Oleg Medvedev, şeful districtului orăşenesc Iokovlevski, de lângă Belgorod, pe aplicaţia Telegram. Medvedev nu a dat detalii cu privire la caracteristicile resturilor sau la cauzele exploziei. Nu este clar dacă explozia descrisă de Medvedev a fost una dintre cele două explozii auzite de martori.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și