Unei infirmiere, care a încercat să salveze un pacient, i s-a aprins combinezonul și a suferit arsuri pe corp. Incendiul s-a manifestat la parterul spitalului suport COVID Movila Vulpii din Ploieşti cu puţin timp după ora patru. Aproximativ 20 de pacienţi erau internaţi acolo. Flăcările au cuprins unul dintre saloane. Înăuntru erau doi bărbaţi de 74, respectiv 75 de ani. Ambii şi-au pierdut viaţa. Imediat s-a declanşat alarma, iar pompierii sosiți la fața locului au stins focul în câteva minute. Pentru cei doi pacienți a fost prea târziu.

Managerul spitalului Movila, Bogdan Nica, a declarat că secția în care s-a produs incendiul de joi dimineață era renovată, instalaţia electrică verificată și existau detectoare de oxigen. Se pare că flăcările s-au aprins în timp ce o infirmieră încerca să îi repună masca unui bolnav de COVID.

"Există o autorizație parțială, a trebuit să refacem documentația [...] Am modificat instalația de oxigen, am pus-o pe stocator, nu pe butelii. Bolnavii se tratează cu oxigen pe stocator, cu oxigen lichid, inclusiv în camera respectivă. Nu de la instalația de oxigen se pare că s-a produs nenorocirea, fie de la un pulsoximetru, fie la pat s-a produs o scânteie. O scânteie între pat și parchet, se întâmplă, e un risc asumat. Orice mică scânteie sau spontan se poate aprinde oxigenul. Încerca să îi repună masca unui bolnav foarte agitat, s-a mișcat patul, a apărut o flamă, o colegă a venit cu extinctorul", a precizat managerul unității medicale.

Tragedia de la Ploieşti se adaugă unui lung şir. În octombrie, la Constanţa, şapte pacienţi COVID şi-au pierdut viaţa în urma incendiului izbucnit la Spitalul de Boli Infecţioase. Ancheta a arătat că totul a pornit de la un neon defect. La începutul anului, alţi pacienţi îşi pierdeau viaţa în incendiul de la Instititul Matei Balş din Capitală. Iar anul trecut, zece pacienţi piereau în flăcări la Piatra Neamţ.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și