Marţi, 14 mai, elevii claselor a II-a vor susţine proba de Limbă şi comunicare – citit – Limba română. Miercuri, 15 mai, elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor participa la proba de Limbă şi comunicare – citit – Limba maternă.

Potrivit calendarului Evaluării Naționale la clasa a II-a, joi, 16 mai, va avea loc proba la matematică şi ştiinţe ale naturii.

Ultima probă din cadrul Evaluării Naționale la clasa a II-a va avea loc vineri, 17 mai, respectiv Limbă şi comunicare – scris-citit – Limba română pentru minorităţile naţionale, susţinută de elevii aparţinând minorităţilor naţionale.

Evaluare Națională clasa a IV-a
Potrivit calendarului, prima probă de evaluare a competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar, la finalul clasei a IV-a, va avea loc marți, 21 mai – Limba română.

Mai apoi, elevii vor susține miercuri, 22 mai – proba la Matematică și joi, 23 mai, proba la Limba maternă

Evaluare Națională clasa a VI-a
Prima probă a evaluării naționale la finalul clasei a VI-a – la Limbă și comunicare, are loc marți, 28 mai.

Miercuri, 29 mai este programată proba la Matematică și științe ale naturii.

Începe Evaluarea Naţională 2024 pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a
Potrivit Ministerului Educației, probele au o structură şi caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaţionale şi implică un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat (EN II), respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat (EN IV şi EN VI).

Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

„Ca element de noutate pentru administrarea şi valorificarea rezultatelor înregistrate, colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi realizată cu ajutorul unei noi aplicaţii digitale. Aceasta va permite, pe de o parte, colectarea datelor în condiţii de siguranţă şi de control optimizat al calităţii şi, pe de altă parte, va oferi comisiilor de evaluare acces la propriile date de evaluare ale elevilor şi va permite valorificarea rapidă şi flexibilă a acestora. Astfel, va fi facilitată realizarea rapoartelor clasei şi a raportului şcolii, fără eforturi birocratice suplimentare şi într-un timp mai scurt”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.


Preluare: Alba24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și