“Fiecare partid va avea lista lui de candidati, stabilita la nivel national, dar va exista un pact de neagresiune, in ideea de a nu ne ataca in timpul campaniei”, a explicat el, aratand ca se are totusi in vedere derularea unor negocieri pentru sustinerea unui candidat comun la presedintia legislativului de la Bruxelles.

Social-democratii maramureseni nu au comentat deocamdata in privinta numelor pe care vor sa le sustina in batalia electorala de anul viitor si nici daca filiala judeteana va avea vreun membru inscris in importanta competitie politica, care va decide reprezentarea Romaniei in forurile europene.

In privinta alegerilor prezidentiale, liderul PSD Maramures e convins ca se va respecta promisiunea pentru sustinerea liberalului Crin Antonescu de catre intreaga uniune. Procesul electoral ar urma de asemenea sa se deruleze in 2014.

Amendamentele privind codul de conduita in USL au fost impuse ca urmare a scandalului intern iscat de criticile liberalului Sorin Rosca Stanescu, care la un moment dat ameninta sa rupa alianta la nivel central.

Potrivit liderului central al PNL, Crin Antonescu, documentul ar urma sa ii vizeze pe toti membrii – inclusiv demnitari si parlamentari – si va contine, negru pe alb, “regulile elementare de conduita in cadrul unei aliante”, care sa nu lase loc de interpretari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și